11111

Forlaget Kreaps


Udstationering med børn…
“Hvad fortæller man om Danmark?
“Hvordan gør man det spændende for børn?”


Udstationering

Under en udstationering i USA, blev jeg bedt om at holde en række foredrag om Danmark for børn. Jeg søgte inspiration i et hav af guidebøger, men der var intet, der henvendte sig til børn! Vi tog hjem til Danmark på ferie og “legede” turister i vores eget land. Vi så på danske seværdigheder fra Skagen til Bornholm. Vi malede vikingeskjolde på Vikingeskibsmuseet, gik i gammeldags træsko på Frilandsmuseet, undersøgte trætoppene på Egeskov Slot og grinede i LEGOLAND.

Havdragen Eddie blev født

Tilbage til USA. Børnene på den Internationale skole var klar til at høre om Danmark. De så billeder af kongekroner, der var lige så tunge som naboens kat, og slotte med toiletter fra tip tip oldemors tid. De lærte at tegne vikingeskibe, skrive deres navne med runer og placerede attraktioner på Danmarkskortet. Der blev lyttet, lært og grinet – og så blev Havdragen Eddie født, for hvorfor ikke lave alle historierne om til børnenes egen guidebog om Danmark?

Forlaget Kreaps

I maj 2011 stiftede jeg forlaget Kreaps®. Den engelske version af Havdragen Eddie besøger Danmark blev gennemarbejdet hos grafikeren, mens jeg skrev den danske version færdig. I oktober 2011 blev begge versioner trykt, og den danske udgave fik en fin lektørudtalelse. I november 2011 tog Havdragen Eddie plads på 46 folkebiblioteker.

Jeg håber, at Havdragen Eddie vil inspirere rigtig mange børn og deres forældre til nogle sjove og spændende udflugter i Danmark – og ikke mindst hjælpe de danske familier som skal udstationeres, så de også kan fortælle om Danmark.

God tur!

Helle Kayerød

Forfatter, Opfinder (DolphinEyes bademaske) og Iværksætter


shapeimage_4